#14 Vinnare

Ledare

JAG HAR VERKLIGEN levt ett vinnarliv enda från början. Jag är född i Sverige, har knappt någon sjukdomshistoria i familjen och mina högutbildade föräldrar har gett mig perfekta statistiska förutsättningar för ett bra liv. Men det är inte bara bra förutsättningar som krävs.

Vågar man inget vinner man inget, och det är likadant med viljan. I det här numret av Magasinet Publik utforskar vi bland annat vinnarmentaliteten i fotbollsklubben Utsikten. Där möts vinnarskallar i en enda stor familj och trotsar Sveriges kapitalistiska fotbollssystem.

Innan det här numret höll ironiskt nog magasinet Publik själv på att bli en förlorare. Bristande intresse bland våra potentiella skribenter gjorde att magasinet för bara en månad sedan hotades av nedläggning. Som tur var möttes vi i redaktionsledningen av en våg av entusiasm från de nya ettorna och nu känner vi oss alla som vinnare.

Jonas de Lange
Chefredaktör

NÄR VI PÅBÖRJADE arbetet med vårens första nummer av Magasinet Publik insåg vi att tävlingar, vinnare och förlorare finns överallt. Postkodmiljonären, cancer, skattepolitiken, papperstidningsdöden, Hunger games, väktare, Charlotte Kalla, nordhavsräkan, olympiska spelen, prinsessor, EU-migranter och Beyonce.

I det här numret bjuder vi på många riktigt intressanta perspektiv på vinnare. Vi har besökt Casino Cosmopol i Göteborg dit besökarna går med förhoppningen om att vinna storvinsten vid rulettbordet. Du får också läsa om Linda Olofsson som tränar mot perfektion för att nå sina musikaldrömmar och om Saga, dottern som blev allt föräldrarna inte visste att de ville ha.

Glöm inte att ta en titt på listan med priser du absolut inte vill vinna. Får du något av dem hemskickat har du förmodligen tabbat dig rejält.

Trevlig läsning!

Ellinor Rostedt
Chefredaktör