27- klubben värvar nya medlemmar

Jim Morrison, Amy Winehouse, Janis Joplin och Kurt Cobain. Alla dog de 27 år gamla och blev därmed medlemmar av den så kallade 27-klubben. Det sägs att musiker dör särskilt ofta vid 27-års ålder och myten har gett upphov till uttrycket ”27-klubben”. Gruppen består av olika betydelsefulla musiker som dött på tok för tidigt – ofta på drogrelaterade eller våldsamma sätt. Det finns givetvis ingen korrelation mellan duktiga musiker och 27-åriga liv på riktigt. En ny årgång musiker är nu i risksonen. Alla som är födda 1986 fyller 28 i år och därför följer nu en utredning av vilka nu levande musiker som på grund av sitt kändisskap inte kommer att få uppleva sin 28:e födelsedag.

Lady gaga 390 Samma dag som detta magasin släpps fyller Lady Gaga 28 år så jag antar att följande resonemang egentligen är ”too soon” – som man säger. Lady Gaga är en av de främsta nu levande varumärkesbyggarna inom musikindustrin och framstår som en synnerligen excentrisk person vilket gör henne till en utomordentligt bra medlem i 27-klubben. Jag kanske borde precisera att jag inte önskar livet ur henne, jag tror bara att hon skulle komma hyfsat bra överens med en del av de andra personerna som redan har sitt medlemskort i innerfickan på begravningskostymen. Nekrolog över Lady Gaga har det alltså blivit dags för.

Stefani Joanne Angelina Germanotta blev endast 27 år gammal och popmusiker över hela världen sörjer nu hennes alldeles för tidiga bortgång. Att tre Rottweilers bet ihjäl henne när hon tog fram köttklänningen ur garderoben igen gör det inte mindre tragiskt men lite roligt. Magasinet Publiks tankar går först och främst till familjen Germanotta och alla ”Monsters” där ute. Vi önskar Lady Gaga själsfrid och ett efterliv utan aggressiva hundar och köttklänningar.
Foto: TJ Sengel

Florence Welch 390Om det skulle gå att satsa pengar på någons för tidiga bortgång kanske du har förstått att jag skulle satsa stort på att Lady Gaga inte finns längre. Men jag skulle nog sätta en liten slant på att vokalisten i bandet Florence + the Machine också kommer att gå ur tiden inom kort. Det magiska sträcket på tidslinjen går vid 28 augusti så hon har i alla fall tid att ta avsked med vänner och bekanta innan hon hämtas upp av liemannen.

Man skulle kanske tro att hennes hälsosamma livsstil är ett problem i det här sammanhanget. De flesta existerande medlemmarna av 27-klubben har dött av olika drogrelaterade problem eller olyckor. Men det finns ju så många andra spännande sätt att dö på, så jag tror att Florence Welch snarare ser det som en spännande utmaning. Kanske satsar hon allt på att vara så söt att någon äter upp henne. Eller dör hon av en överdos kvalité, vilket hon i och för sig borde ha gjort efter att hon spelat in sin cover av Buddy Hollys Not Fade Away. Men jag tror ändå att dödsorsaken blir lite mer trivial. Antingen sätter hon en sparris i halsen eller så snubblar hon på sin klänning och bryter nacken när hon ramlar från scenen på fans som blir sönderkrossade både fysiskt och psykiskt.
Foto: Jason Persse

Drake 390 Man kan fråga sig om det verkligen är rätt att ha med Drake på den här listan. För det första är han en slags Kanye West ”light” och hiphopens svar på Teletubbies. Det verkar jättegulligt tills man tar sig tiden att titta på det och märker att Satan har ställt upp som både producent och textförfattare. För det andra har han enligt Wikipedia ingen pågående beef med någon annan rappare. Det minskar chanserna att han dör på samma sätt som sina kollegor Biggie och Tupac.

Men en lista kan inte bestå av bara två personer så Drake får vara med. Dock får han lite högre odds än tjejerna och hur han kommer att dö är högst osäkert. Antagligen slutar han på ett sätt som är lika spännande som hans musik. Kanske dör han rent av av uttråkning under inspelningen av sin nästa skiva. Eventuellt dör han som de flesta rappare med ett uns av ”realness” nämligen med kola i näsan och en kula i pannan. Men då får han steppa upp sitt game ett par hack och starta nytt bråk med Chris Brown.

Foto: Tom Øverlie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.